Tuinen-Hendrix-Limburg-Landscaping-061

Herenhuis in Bilzen.

Langs een drukke weg in Bilzen is dit wit herenhuis gelegen. De vraagstelling was duidelijk : “een onderhoudsvriendelijke tuin met voldoende privacy”. Zeer belangrijk in deze tuin was de mogelijkheid om veilig met de wagen het perceel te verlaten. Door een onoverzichtelijke uitrit kwam de veiligheid van zowel de bewoners als de fietsers op het fietspad in het gedrang. Aangezien keren op het perceel niet praktisch was, is geopteerd om een nieuwe uitrit te voorzien.

Door een karrenspoor aan te leggen doorheen de tuin is er een mogelijkheid ontstaan om een openbare parkeerzone aan de achtertuin te bereiken. Deze parkeerplaats ligt 80 cm boven het maaiveld van de tuin. In het ontwerp is hier een helling gecreëerd zodat deze verbinding momenteel mogelijk is.

De privacy is aangeboden door de integratie van houten wanden uit steigerhout. Dit onbehandeld hout geeft een ruw uiterlijk. Een looppoort, dubbele vleugelpoort en 1 schuifpoort aan de achterzijde bij de parkeerplaats zorgt voor een afdoende beveiligde visuele barrière. Deze wand geeft ook de mogelijkheid om een zuid-georiënteerd terras te integreren in de zijtuin. Waar voorheen inkijk van de straatzijde mogelijk was, is nu een rustig plekje voorhanden . Het vaste tuinmeubilair in de vorm van een steigerhouten zitbank geeft de bewoners de mogelijkheid om altijd even te genieten.

De onderhoudsvriendelijke voortuin is aangeplant met lavendel, hortensia’s en lampenpoetsersgras. De bestaande grote magnolia geeft maturiteit en een link naar het herenhuis. Stapstenen in de halfverharding vormen de toegang van de straat naar de voordeur.

Meer info over de diensten van Tuinarchitect Hendrix?

Tuinarchitectuur in Belgisch-Nederlands Limburg, Vlaams-Brabant of Antwerpen? Vertrouw op de tuinexpertise van Tuinarchitect Hendrix en contacteer ons voor meer info.

Een bijzondere tuin aanleggen?